Ristisaari

Pyhtään ulkosaaristossa sijaitseva Ristisaari on ollut lintuharrastajien retkikohteena jo 1960-luvulta lähtien. Itäisen Suomenlahden kansallispuistoon kuuluva Ristisaari on lintumuuton ja lukuisten harvinaisuuksien lisäksi tunnettu myös monipuolisesta kasvistostaan sekä hyönteismaailmastaan. Kevään arktikaa on saarelta seurattu yhtäjaksoisesti jo yli 20 vuotta. Viimevuosina havainnointia on jatkettu läpi kesän aina loppusyksyyn kunnes jäiden tulo on estänyt saarelle pääsyn.

Ristisaari-laguuniVuoden 2005 alusta KyLY vuokrasi Metsähallitukselta kaksi saarella sijaitsevaa mökkiä. Toiseen mökeistä sijoittuu kevään 2005 aikana toimintansa aloittava havainnointiasema toisen toimiessa majoitustilana. Tällä hetkellä majoitustilaa on kuudelle hengelle. Mökissä on astiat, keittomahdollisuus ja pihassa olevasta kaivosta saa juomakelpoista vettä. Saarelle pääsy voi olla hankalaa, ellei ole omaa venettä käytössä. Kotkasta kulkee läheiseen Kaunissaareen ympäri vuoden >> yhteysalusliikenne. Jäättömänä aikana ajaa lisäksi vuoroveneitä >>Kotkasta ja >>Pyhtäältä.

Jatkoyhteys Kaunissaaresta Ristisaareen on paikallisten kalastajien varassa, joiden kanssa on syytä sopia kyydistä jo ennen retkelle lähtöä. Kuljetuksia Ristisaareen Kaunissaaresta voi kysyä ao. henkilöiltä:

  • Veijo Korppas 050 374 4877
  • Esa Hedin 040 585 1120

AsemarakennusMajoitustilat

 

Vasemmalla asemarakennus ja oikealla majoitustilat.

 

 

 

 

Lisätietoja ja varaukset aseman hoitajalta:

  • Timo Böhme
  • puh: 0405030714
  • e-mail: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Asemamaksun, joka on 20 € / vuosi tai 5 € / vrk, voi maksaa KyLY:n tillle: FI48 5172 0220 1396 13

ristisaari